Τα θέματα που εκχωρούνται στη διατροφή με τη Μεσόγειο ή χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά

Σύμφωνα με τους ερευνητές της μελέτης από την Ισπανία, οι έρευνες έχουν δείξει ότι οι παρεμβάσεις απώλειας βάρους, όπως η δίαιτα χαμηλών θερμίδων, είναι αποτελεσματικές για την πρόληψη του διαβήτη.

Αλλά σημειώνουν ότι υπάρχουν περιορισμένες πληροφορίες σχετικά με το αν οι αλλαγές στη διατροφή που δεν οδηγούν σε απώλεια βάρους ή περιλαμβάνουν μείωση των θερμίδων ή αυξημένη άσκηση, έχουν το ίδιο αποτέλεσμα.

υποκείμενα που εκχωρούνται στη διατροφή με τη Μεσόγειο ή χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά

για να ανακαλύψουν, οι ερευνητές ανέλυσαν 3.541 άνδρες και γυναίκες χωρίς διαβήτη ηλικίας 55-80 ετών που ήταν σε υψηλό κίνδυνο για υψηλό κίνδυνο Καρδιακές παθήσεις – Μια κατάσταση που είναι γνωστή είναι ένας παράγοντας κινδύνου που συνδέεται με τον διαβήτη τύπου 2.

Όλοι οι συμμετέχοντες ανατέθηκαν τυχαία σε μία από τις τρεις δίαιτες. Η πρώτη ήταν μια μεσογειακή διατροφή στην οποία τα θέματα έπρεπε να καταναλώνουν 50ml εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου κάθε μέρα.

Μερικοί συμμετέχοντες ακολούθησαν μια μεσογειακή διατροφή παράλληλα με 30g μικτά καρύδια κάθε μέρα, ενώ τα υπόλοιπα θέματα ακολούθησαν δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά.

Κατά τη διάρκεια μιας 4ετούς περιόδου παρακολούθησης, οι συμμετέχοντες μετά τη διατροφή της Μεσογείου έλαβαν καθοδήγηση από τους διαιτολόγους. Τους δόθηκε η εντολή να αυξήσουν την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, φασολιών και ψαριών και να αποφεύγουν το κόκκινο ή μεταποιημένο κρέας, το βούτυρο και τις καραμέλες.

Οι ερευνητές σημειώνουν ότι κανένα από τα θέματα δεν είχε πει να μειώσει την πρόσληψη θερμίδων τους ή να αυξήσει τη σωματική τους δραστηριότητα.

Η μεσογειακή διατροφή «μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο του διαβήτη»

Στο τέλος της περιόδου παρακολούθησης, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι 273 συμμετέχοντες είχαν αναπτύξει διαβήτη. Από αυτά, 101 ήταν από την ομάδα διατροφής χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, ενώ 80 ήταν από την ομάδα διατροφής της Μεσογείου με επιπλέον εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και 92 ήταν από την ομάδα διατροφής της Μεσογείου με επιπλέον καρύδια.

Οι ερευνητές λένε ότι τα ευρήματά τους υποδηλώνουν: . ”

Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι υπήρξαν μόνο μικρές αλλαγές στο σωματικό βάρος των συμμετεχόντων, στην περιφέρεια της μέσης και στη σωματική δραστηριότητα και αυτές δεν διέφεραν από την ομάδα.

καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι μετά από μια μεσογειακή διατροφή είναι “ευχάριστη και βιώσιμη”, επομένως θα μπορούσε να έχει επιπτώσεις στη δημόσια υγεία για την πρόληψη του διαβήτη.

 • Διατροφή/διατροφή

Η μεσογειακή διατροφή μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο περιφερειακής αρτηρίας

Οι προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι μετά από μια μεσογειακή διατροφή μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού επεισοδίου. Τώρα, μια νέα ανάλυση προηγούμενων ερευνών υποδηλώνει ότι η διατροφή, συμπληρωμένη με εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο ή καρύδια, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο περιφερικής αρτηρίας. Αυτό είναι σύμφωνα με μια ερευνητική επιστολή που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Jama.

Η περιφερειακή νόσο (PAD) είναι μια κατάσταση στην οποία οι λιπαρές αποθέσεις συσσωρεύονται στις αρτηρίες, περιορίζοντας την παροχή αίματος στα χέρια, τα πόδια, το στομάχι ή τα νεφρά.

Σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα, με επικεφαλής τον Miguel Ruiz-Canela του Πανεπιστημίου της Navarra στην Ισπανία, η μελέτη τους είναι η πρώτη που βρήκε μια σύνδεση μεταξύ μιας μεσογειακής διατροφής και μαξιλαριού, αν και η ομάδα σημειώνει ότι αυτό το ίδιο Η έρευνα συνδέει τη διατροφή με μειωμένο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου και καρδιακής προσβολής.

Για να φτάσουν τα ευρήματά τους, οι ερευνητές ανέλυσαν 7.477 συμμετέχοντες. Οι άνδρες ήταν ηλικίας μεταξύ 55 και 80 ετών, ενώ οι γυναίκες ήταν ηλικίας μεταξύ 60 και 80 ετών.

Όλοι οι συμμετέχοντες δεν είχαν κανένα σημάδι καρδιαγγειακής νόσου, αλλά είχαν διαβήτη τύπου 2 ή τουλάχιστον τρεις άλλους καρδιαγγειακούς παράγοντες κινδύνου.

Τα θέματα τυχαιοποιήθηκαν σε μία από τις τρεις ομάδες διατροφής:

 • Μια μεσογειακή διατροφή συμπληρωμένη με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
 • , ή
 • μια δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά με συμβουλευτική.

Ακολουθήθηκαν όλοι οι συμμετέχοντες από τη βασική γραμμή της μελέτης το 2003 έως τον Δεκέμβριο του 2010 και έλαβαν λεπτομερές διαιτητικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα κάθε 3 μήνες.

Κάτω κίνδυνος PAD σε ομάδες διατροφής της Μεσογείου

στο μέσο της μελέτης (4,8 έτη), 89 από τους συμμετέχοντες ανέπτυξαν PAD.

Ωστόσο, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι ομάδες που ακολούθησαν τη μεσογειακή διατροφή συμπληρωμένη με εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο ή ξηρούς καρπούς είχαν σημαντικά χαμηλότερο κίνδυνο ανάπτυξης PAD, σε σύγκριση με την ομάδα που ακολούθησε τη δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά.

Σχολιάζοντας τα ευρήματά τους, οι συγγραφείς της μελέτης λένε:

“Από τη γνώση μας, αυτή είναι η πρώτη τυχαιοποιημένη δοκιμή πρωτοβάθμιας πρόληψης που υποδηλώνει μια συσχέτιση μεταξύ μιας διατροφικής παρέμβασης και PAD.

Αυτά τα αποτελέσματα συμφωνούν με προηγούμενες μελέτες παρατήρησης και σχετικές από τη σκοπιά της δημόσιας υγείας. ”

Οι ερευνητές σημειώνουν ότι δεν έδωσαν πρόβλεψη για να βρουν μια σύνδεση μεταξύ μιας μεσογειακής διατροφής και μειωμένου κινδύνου PAD, επομένως τα τελευταία τους ευρήματα είναι μόνο μια διερευνητική ανάλυση.

Άλλα οφέλη για την υγεία της μεσογειακής διατροφής

Η μεσογειακή δίαιτα αποτελείται κυρίως από τρόφιμα χαμηλά σε κορεσμένα λιπαρά, υψηλά σε μονο ταυτοποιημένο λίπος και υψηλό σε διαιτητικές ίνες.

Περιλαμβάνει υψηλή κατανάλωση φασολιών, καρπών καρπών καρύδας, δημητριακών και σπόρων, τυριού και γιαούρτι ως κύριες πηγές γαλακτοκομικών τροφίμων, μέτριες ποσότητες ψαριών και πουλερικών, μικρές ποσότητες κόκκινου κρέατος και χαμηλές έως μέτριες ποσότητες ερυθρό κρασί.

Μετά από μια μεσογειακή διατροφή έχει συνδεθεί με πολλά οφέλη για την υγεία. Τα ιατρικά νέα σήμερα ανέφεραν πρόσφατα μια μελέτη που υποδηλώνει ότι η διατροφή, συμπληρωμένη με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και ξηρούς καρπούς, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2.

Άλλες μελέτες έχουν συνδέσει τη μεσογειακή διατροφή με τη συνολική καλύτερη υγεία και τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και η έρευνα έχει επίσης ισχυριστεί ότι η διατροφή μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της μνήμης και των ικανοτήτων σκέψης.

 • Καρδιακή νόσο
 • Καρδιαγγειακή/καρδιολογία
 • Διατροφή/δίαιτα

Η μεσογειακή διατροφή «μειώνει τον κίνδυνο γενετικού εγκεφαλικού επεισοδίου»

Οι επιστήμονες λένε ότι έχουν ανακαλύψει ότι η μεσογειακή διατροφή μπορεί να αποτρέψει έναν γενετικό κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου, καθώς φαίνεται να αλληλεπιδρά με μια συγκεκριμένη παραλλαγή γονιδίου που συνήθως σχετίζεται με διαβήτη τύπου 2 .

ερευνητές από το Κέντρο Έρευνας για τη Γήρανση (USDA HNRCA) στο Πανεπιστήμιο Tufts, και το Ciber Fisiopatología de la Obesidad y Nutricion στην Ισπανία, διεξήγαγε τη μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε στο The Journal Diabetes Φροντίδα.

Η ερευνητική ομάδα ανέλυσε 7.018 άνδρες και γυναίκες που συμμετείχαν στη δοκιμή Provencion Con Dieta Mediterranea. Η δοκιμή, που διεξήχθη για μια πενταετή περίοδο, εξέτασε αν μια μεσογειακή ή χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά ελεγχόμενη δίαιτα είχε επίδραση στον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου, εγκεφαλικού επεισοδίου και καρδιακής προσβολής και αν η γενετική έπαιξε ρόλο σε αυτό.

Πριν από τη δοκιμή, οι συμμετέχοντες υποχρεώθηκαν επίσης να ολοκληρώσουν τα ερωτηματολόγια συχνότητας τροφίμων, προκειμένου να δουν πόσο στενά οι συμμετέχοντες ακολούθησαν μια μεσογειακή διατροφή.

Η μελέτη επικεντρώθηκε σε μια συγκεκριμένη παραλλαγή που βρέθηκε στο γονίδιο του παράγοντα μεταγραφής 7 (TCF7L2). Η παραλλαγή εμπλέκεται συνήθως στο μεταβολισμό της γλυκόζης και μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη του διαβήτη τύπου 2. Οι ερευνητές λένε ότι ο σύνδεσμος της παραλλαγής γονιδίων με καρδιακές παθήσεις ήταν προηγουμένως ασαφής.

Λιγότερα εγκεφαλικά επεισόδια

Περίπου το 14% των προθερμαντήρων βρέθηκαν να είναι ομόζυγοι μεταφορείς, πράγμα που σημαίνει ότι είχαν δύο αντίγραφα αυτής της παραλλαγής γονιδίων.

αυτών των ομόζυγων συμμετεχόντων που ακολουθούσαν επίσης τη μεσογειακή διατροφή, τα αποτελέσματα της ανάλυσης αποκάλυψαν μειωμένο αριθμό εγκεφαλικών επεισοδίων. Ο José Ordovás, διευθυντής του εργαστηρίου διατροφής και γονιδιωματικής στο USDA HNRCA, εξηγεί:

“Η διατροφή της Μεσογείου μείωσε τον αριθμό των εγκεφαλικών επεισοδίων σε άτομα με δύο αντίγραφα της παραλλαγής.

Τα τρόφιμα που έτρωγαν φάνηκαν να εξαλείφουν οποιαδήποτε αυξημένη ευαισθησία του εγκεφαλικού επεισοδίου, τοποθετώντας τα σε ένα ομοιόμορφο πεδίο με ανθρώπους με ένα ή όχι αντίγραφα της παραλλαγής. ”

παραλλαγή γονιδίων.

Delores Corella, του Ciber Fisiopatologia de la Obesidad y Nutricionn, λέει, ωστόσο, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όταν η προσκόλληση στη μεσογειακή διατροφή ήταν υψηλή, έχοντας δύο αντίγραφα της παραλλαγής γονιδίων που δεν έφεραν καμία σημασία στα επίπεδα γλυκόζης νηστείας .

Προσθέτει:

“Το ίδιο ισχύει και για τρία κοινά μέτρα κινδύνου καρδιαγγειακής νόσου: συνολική χοληστερόλη αίματος, λιποπρωτεΐνη χαμηλής πυκνότητας και τριγλυκερίδια”.

“Αντίστροφα, αυτοί οι παράγοντες κινδύνου ήταν σημαντικά υψηλότεροι σε ομόζυγους φορείς με χαμηλή προσκόλληση στη διατροφή.”

Άλλα οφέλη από τη μεσογειακή διατροφή

Προηγούμενη έρευνα αποκάλυψε επίσης ότι μετά από μια μεσογειακή διατροφή μπορεί να ωφελήσει την υγεία. Μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα στο Μπέρμιγχαμ πρότεινε ότι μετά από μια μεσογειακή διατροφή μπορεί να βελτιώσει τη μνήμη και τη σκέψη.

Οι ερευνητές από την Ισπανία πρότειναν ότι η διατροφή μπορεί να βοηθήσει στην προστασία της υγείας των οστών.

Η κλινική Mayo προσφέρει μια σύσταση βασικών εξαρτημάτων που αποτελούν μια υγιή μεσογειακή διατροφή. Αυτά περιλαμβάνουν:

 • Τρώγοντας κυρίως φυτικά τρόφιμα, όπως φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως, όσπρια και καρύδια
 • /li>

 • Χρησιμοποιώντας βότανα και μπαχαρικά αντί για αλάτι για γεύση τροφίμων
 • Περιορισμός του κόκκινου κρέατος σε όχι περισσότερο από μερικές φορές το μήνα
 • .

Οι ερευνητές στην τρέχουσα ισπανική μελέτη θα ήθελαν να δουν περισσότερες μελέτες για να καθορίσουν πώς συνεργάζονται τα γονίδια μας και η μεσογειακή διατροφή.

 • Διατροφή/διατροφή

Η μεσογειακή διατροφή μειώνει την καρδιακή προσβολή, το εγκεφαλικό επεισόδιο σε ομάδες υψηλού κινδύνου

, εγκεφαλικό επεισόδιο, καρδιαγγειακός θάνατος) μεταξύ ατόμων με υψηλό καρδιαγγειακό κίνδυνο.

Οι ερευνητές που εργάζονται για την πρόβλεψη (Prevención Con Dieta Mediterranea), γράφουν για τα ευρήματά τους στο online τεύχος Φεβρουαρίου του New England Journal of Medicine.

Το Predimed είναι μια πολυκεντρική, τυχαιοποιημένη, πρωταρχική δοκιμή πρωτοβάθμιας πρόληψης καρδιαγγειακών παθήσεων που χρηματοδοτείται από το ισπανικό υπουργείο Υγείας. Είναι μία από τις μεγαλύτερες και μεγαλύτερες δοκιμές διατροφής στον κόσμο.

Οι άνθρωποι που ακολουθούν μια παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή έχουν υψηλές προσλήψεις ελαιολάδου, φρούτων, καρπών, λαχανικών και δημητριακών, μέτριων προσλήψεων ψαριών και πουλερικών και χαμηλών προσλήψεων κόκκινων και μεταποιημένων κρέατος, γαλακτοκομικών τροφίμων και γλυκών . Πίνουν επίσης κρασί με μέτρο και μόνο με γεύματα.

Προηγούμενες μελέτες έχουν προτείνει μια μεσογειακή διατροφή προστατεύει από καρδιαγγειακά συμβάντα και καρδιακές παθήσεις και οι μικρές δοκιμές έχουν προτείνει ορισμένους υποκείμενους μηχανισμούς για να εξηγήσουν το αποτέλεσμα. Αλλά κανένας δεν κατάφερε να αποκλείσει την πιθανότητα ότι άλλοι παράγοντες υγείας ή ο τρόπος ζωής θα μπορούσαν να είναι υπεύθυνοι.

Για να ξεπεράσει την επίδραση μιας συγκεκριμένης δίαιτας στα αποτελέσματα, η ομάδα που είχε αναθέσει τυχαία 7.447 συμμετέχοντες με υψηλό καρδιαγγειακό κίνδυνο να ακολουθήσουν μία από τις τρεις δίαιτες: μια μεσογειακή δίαιτα συμπληρωμένη με εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, Η μεσογειακή διατροφή συμπληρωμένη με καρύδια ή μια τυποποιημένη δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά (ο έλεγχος), για πέντε χρόνια, ξεκινώντας τον Οκτώβριο του 2003. Το 43% των συμμετεχόντων ήταν άνδρες, ηλικίας μεταξύ 55 και 80 ετών και 80 και , Το 57% ήταν γυναίκες μεταξύ 60 και 80. Κανείς δεν είχε καρδιαγγειακή νόσο όταν εγγραφόταν στη μελέτη, αλλά είχαν υψηλούς καρδιαγγειακούς κινδύνους, είτε με τη μορφή διαβήτη τύπου 2 είτε τουλάχιστον τρεις από έναν κατάλογο γνωστού μεγάλου κινδύνου Παράγοντες όπως το κάπνισμα, η υψηλή αρτηριακή πίεση, η παχυσαρκία και το οικογενειακό ιστορικό καρδιακών παθήσεων.

Κατά τη διάρκεια των πέντε ετών παρακολούθησης, 288 συμμετέχοντες είχαν καρδιαγγειακό γεγονός (δηλαδή εγκεφαλικό επεισόδιο, καρδιακή προσβολή ή πέθαναν από καρδιαγγειακή νόσο).

Στατιστική ανάλυση έδειξε ότι σε σύγκριση με εκείνους που ακολουθούν τη διατροφή ελέγχου (χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά), οι συμμετέχοντες στη μεσογειακή διατροφή με εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο ήταν 30% λιγότερο πιθανό να βιώσουν καρδιαγγειακό γεγονός και εκείνοι στο Η μεσογειακή διατροφή με καρύδια ήταν 28% λιγότερο πιθανή.

Lead και συν-αντιστοιχώντας τον συγγραφέα Ramon Estruch, της νοσοκομειακής κλινικής της Βαρκελώνης και γενικού συντονιστή για την Predimed, λέει σε ένα δελτίο τύπου PR Newswire που εκδόθηκε για λογαριασμό της Καλιφόρνιας της Επιτροπής Καρυδιά (που παρείχε τα καρύδια για το Δοκιμή) ότι:

“… Τα αποτελέσματα της δοκιμασμένης δοκιμής είναι υψίστης σημασίας, επειδή αποδεικνύουν πειστικά ότι ένα διαιτητικό σχήμα υψηλού λαχανικού λίπους είναι ανώτερο από μια δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά για καρδιαγγειακή πρόληψη”.

Συν-διαβαθμίζοντας τον αυτόματο autor miguel Angel Martinez-Gonzalez, του Universidad de Navarra στην Pamplona, συμφωνεί. Είπε στο Reuters Health ότι η «ποιότητα του λίπους στη διατροφή της Μεσογείου είναι πολύ καλή».

Οι καλές πηγές θερμίδων τρώγονται κατά προτίμηση σε κακές πηγές, προσθέτει. Επισημαίνει επίσης τη μεγάλη ποικιλία των φυτικών τροφών στη διατροφή της Μεσογείου, “συμπεριλαμβανομένων των όσπριων και των φρούτων ως επιδόρπια”.

Martinez-Gonzalez λέει ότι οι άνθρωποι που θέλουν να κινηθούν προς μια τέτοια δίαιτα θα πρέπει να ξεκινούν με μικρές αλλαγές, όπως να μην τρώνε κρέας σε δύο ημέρες την εβδομάδα, να μετακινούνται στη χρήση ελαιολάδου για μαγείρεμα και να αντικαταστήσουν το σκληρό αλκοόλ με κόκκινο κρασί και να το πίνει μόνο σε γεύματα.

Στη Μεσόγειο ομάδα της οποίας η διατροφή συμπληρώθηκε με καρύδια, τα μισά από τα καρύδια ήταν καρύδια (το μίγμα ήταν 15 g καρύδια, 7,5 g φουντούκια και 7,5 g αμυγδάλων). Οι έρευνες υποδεικνύουν ότι τα καρύδια κατατάσσονται μεταξύ των υψηλότερων όσον αφορά την κύρια ποιότητα των αντιοξειδωτικών για την υγεία της καρδιάς και μόνο μια χούφτα την ημέρα μπορεί να κάνει τη διαφορά.

που γράφτηκε από την Catharine Paddock PhD

 • Καρδιακή νόσο
 • Καρδιαγγειακή/καρδιολογία
 • Διατροφή/διατροφή
 • ul>

  Η μεσογειακή διατροφή μειώνει τον κίνδυνο γνωστικής εξασθένησης

  Μια νέα μελέτη έχει δημιουργήσει μια σύνδεση μεταξύ μετά από μια μεσογειακή διατροφή και μειωμένη γνωστική εξασθένηση.

  Η έρευνα, η οποία χαρακτηρίζεται από το περιοδικό Alzheimer και την άνοια, υποδηλώνει ότι σε επίπεδο πληθυσμού, μετά από μια μεσογειακή διατροφή, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο γνωστικής εξασθένησης και αργής γνωστικής παρακμής.

  Η έρευνα είναι ιδιαίτερα σχετική με τις πολιτικές υγείας που μπορεί να συμβάλουν στη μείωση του κινδύνου των τύπων άνοιας, όπως η νόσος του Alzheimer.

  άνοια και Alzheimer’s

  Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), η άνοια είναι ένας γενικός όρος που αναφέρεται σε σημαντική γνωστική παρακμή, συχνά αργότερα. Διαφορετικές ασθένειες μπορούν να προκαλέσουν άνοια, ο πιο συνηθισμένος τύπος των οποίων είναι η νόσος του Alzheimer.

  Ενώ ένα επίπεδο γνωστικής παρακμής είναι κοινό, όπως οι άνθρωποι ηλικίας, η σημαντική γνωστική παρακμή, όπως συμβαίνει σε άτομα με άνοια, δεν αποτελεί φυσιολογικό μέρος της γήρανσης.

  Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο για τη Γήρανση, η νόσος του Alzheimer είναι ένας τύπος νευροεκφυλιστικής άνοιας. Εμφανίζεται όταν οι μη φυσιολογικές αποθέσεις πρωτεϊνών συσσωρεύονται στον εγκέφαλο ενός ατόμου, προκαλώντας τους νευρώνες να χάσουν τη συνδεσιμότητα μεταξύ τους και να πεθάνουν.

  Ένα άτομο με ήπιο Alzheimer μπορεί να αντιμετωπίσει απώλεια μνήμης και αλλαγές στην προσωπικότητα ή τη συμπεριφορά. Καθώς αναπτύσσεται η ασθένεια, μπορεί να συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν δυσκολία στη μετακίνηση και να έχουν πιο σημαντική σύγχυση – για παράδειγμα, δεν είναι σε θέση να αναγνωρίσουν τα μέλη της οικογένειας ή τους στενούς φίλους.

  Σοβαρή Αλτσχάιμερ μπορεί να αφήσει ένα άτομο που δεν μπορεί να επικοινωνήσει και να εξαρτάται εξ ολοκλήρου από άλλους ανθρώπους για τη φροντίδα τους.

  Δεν υπάρχει επί του παρόντος γνωστή θεραπεία για το Alzheimer. Κατά συνέπεια, οι παρεμβάσεις που μπορούν να καθυστερήσουν ή να επιβραδύνουν την έναρξη της γνωστικής παρακμής μπορεί να είναι πολύτιμες για τη μείωση του γενικού ρυθμού και της σοβαρότητας της νόσου του Alzheimer σε έναν πληθυσμό.