Традициите са лепилото, което поддържа семейството заедно.

В този момент най -доброто, което можете да направите, е да превключите модела на дишане. Ако дишате всеки път, когато сте стъпили надясно, опитайте да издишате, когато стъпвате наляво. Трябва да забележите страничния бод, който намалява навреме.

Бебе, студено е навън

Ето един съвет, който е много по -лесно да се следва, ако живеете в топъл климат: опитайте се да избегнете бягането в студено време. Леденият въздух насърчава вида на късите, плитки вдишвания, които водят до странични спазми. На замръзване на студените дни направете бедната си диафрагма услуга и вместо това ударете фитнеса!

спука балончетата си

Някои специалисти свързват странични шевове към газ, хванат в капан в дебелото черво. Ако искате да предпазите газовите мехурчета от разваляне на рутината ви за упражнения, не потърсете повече от кухнята си за някои от известните храни за борба с газ в природата. Копър, канела, мента и суров мед са само част от предметите, които можете да добавите към диетата си, за да намалите вероятността от неудобна газ и странична болка. iTunes и Stitcher! И не забравяйте да ни следвате във Facebook и Twitter. С любезното съдействие на Shutterstock.

За автора

Брус и Жана Любин

Брус Любин и Жана Босолина-Лубин са гордите родители на три момчета и повече от дузина книги. След като спестиха хиляди годишно, използвайки ежедневни съвети и прости житези, те започнаха собствен бизнес с надеждата да споделят знанията си с други. Известно е, че влизат в хладилниците на приятелите си, за да обърнат яйцата си с главата надолу, така че да продължат по-дълго.

Тази добавка за отслабване без рецепта има някои солидни изследвания, за да го подкрепят. Но вероятно е твърде рано да се обяви победа над затлъстяването.

от Monica Reinagel, MS, LD/N, CNS Nutrition Diva 5 декември 2017 г. 4-минутен readepisode #456 Играйте пауза Слушайте Мератрим ефективен ли е за отслабване? В момента изпитваме проблеми с възпроизвеждането на Safari. Ако искате да слушате аудиото, моля, използвайте Google Chrome или Firefox.

Leeann наскоро ме помоли да претегля най -новата добавка за отслабване на билкови тегло, наречена Meratrim. Leeann, който е професор по хранене, е подходящо скептично настроен към подобни неща. Но когато тя отиде да разследва, тя откри шепа публикувани клинични проучвания в подкрепа на твърденията. И така, тази нова билкова добавка ли е чудото за отслабване, което всички чакаме?

Какво е Meratrim?

meratrim е собствена смес от два ботанически екстракта. Първият се нарича Sphaeranthus indicus, известен още като Източноиндийският глобус бодил. Той има история на употреба в аюрведичната медицина. (Говорих за науката за Аюрведа в предишен подкаст.) Някои предварителни изследвания, направени при мишки, предполагат, че това може да бъде полезно при контролирането на нивата на кръвната захар.

Другата съставка е екстракт от Mangosteen, един от онези тропически „суперфрути“, който се предполага, че има дълъг списък от ползи за здравето, включително анти-затлъстяване и антидиабетни свойства. Досега обаче изследването е ограничено най-вече до проучвания на животни и тестови тръби.

Какво казват изследването на Meratrim?

Но какво се случва, когато тези две обещаващи, но до голяма степен Недоказаните съединения са комбинирани? Производителите на добавката са финансирали някои независими изследвания, за да разберат. Още през 2013 г. изследователи от UC Davis тестваха добавката срещу плацебо при 100 затлъстели лица. Темите включваха както мъже, така и жени, всички в края на 30 -те си години. Средното тегло е около 81 килограма или 180 паунда.

Проучването продължи осем седмици и през това време всички участници са им доставили всичките им хранения. Дават им около 2000 калории на ден. Въпреки че това не е изключително нискокалорична диета, тя беше по-малко калории, отколкото тези хора биха консумирали преди изследването. Половината от участниците взеха мератрима, а другата половина взе плацебо. Те също бяха инструктирани да получат тридесет минути умерена активност, като ходене, всеки ден.

Не е изненадващо, че всички отслабват. Но групата, която взема добавката, загуби много повече. Докато плацебо групата загуби около 2% от началното си тегло (или около 3,5 паунда), групата на добавката загуби над 6% от началното си тегло (средно 11 килограма). Това е доста драматично.

Второ проучване беше проведено в Индия през 2016 г. Този път 60 -те лица бяха с наднормено тегло, но не и със затлъстяване и проучването продължи 16 седмици, вместо правилно. На субектите получиха инструкции какво и колко да се ядат, но са самостоятелни по отношение на приготвянето на ястията си. Те също бяха помолени да упражняват умерено. Въпреки разликите, резултатите бяха много сходни с първото проучване. Въпреки че участниците в наднорменото тегло отслабват по -бавно от по -затлъстелите субекти в първото проучване, до момента, в който беше казано и направено, групата, която приема добавката, загуби около 6% от началното си тегло, а групата на плацебо отслабна по -малко от 2%.

страници

12next ›Последно»

за автора

Monica reinagel, MS, LD/N, CNS

Monica Reinagel е сертифициран от борда лицензионен диетолог, автор и създателят на един от най -високо класираните подкасти за здраве и фитнес на iTunes. Нейният съвет редовно се представя в The Today Show, д -р Oz, NPR, и във водещите национални вестници, списания и уебсайтове. Имате ли въпрос за хранене? Обадете се на линията за слушатели на хранителната дива на 443-961-6206. Въпросът ви може да бъде включен в шоуто.

Комбинирането на допълващи се растителни протеини беше модерно през 70 -те години, уволнено през 90 -те години и сега може да се завръща благодарение на новите изследвания. Изследователят на протеини Дъг Падон Джоунс се присъединява към мен, за да обсъдя последното си проучване.

от Monica Reinagel, MS, LD/N, CNS Diva Diva 8 януари 2019 г. 7-минутен readepisode #509 Играйте пауза Слушайте ли е, че е необходимо да се комбинира протеини в края? В момента изпитваме проблеми с възпроизвеждането на Safari. Ако искате да слушате аудиото, моля, използвайте Google Chrome или Firefox.

Една от най-големите тенденции за хранене в момента е преминаване към повече диети на растителна или растителна напред. Въпреки че броят на строгите вегетарианци или вегани не е променил всичко толкова много, много хора се опитват да консумират по -малко животински продукти. Сигурен съм, че сте виждали експлозията на заместители на мляко и месо на растителна основа в местните магазини и ресторанти за хранителни стоки и ние говорихме за много от тях в подкаста.

Вижте също:

Отвъд бургерът е здравословен за вас?

Здравословен ли е веганският бургер за вас?

Кои заместители на млякото са най -добри?

В същото време има голям интерес от това колко диетични Протеинът засяга неща като ситост, разберете тук загуба на тегло, изграждане на мускули, стареене и възстановяване. Говорихме и за много от тези изследвания на подкаста. По -специално, ролята на протеина в изграждането и запазването на стройните мускули може да бъде особено актуална за тези, които са по -възрастни, възстановяващи се от болест или нараняване или отслабване – защото тези обстоятелства носят повишен риск от мускулна загуба.

Проверете Out:

Колко протеин трябва да ядете?

Американците ядат ли твърде много протеин?

въпреки високото протеиново диетично мания, възрастните вероятно са дефицитни

Сблъсъкът на тези две тенденции в храненето – растения и протеини – възкреси стар въпрос: Необходимо ли е да се комбинират допълващи се растителни протеини при същото хранене, за да се създаде „пълен“ протеин? Дали традиционната комбинация от ориз и боб действително ли е основана на хранителната необходимост?

Присъединявайки се към мен, за да разопаковаме това, което правим и не знаем за този проблем, е изследователят на протеини Дъглас Паддън Джоунс, който ръководи лабораторията за хранене и метаболизъм в Медицинския клон на Тексаския университет в Галвестън, Тексас.

Следват акцентите на нашия разговор. За да чуете цялото интервю, моля, кликнете върху аудио плейъра по -горе.

хранителна дива: Ако дълго време сте слушател на подкаста Divition Diva, тогава вече сте доста запознати с изследванията на Дъг, защото то е било Темата на поне половин дузина предишни епизоди.

Изследванията на Дъг, например, обсъдих в епизод № 398 за това как да забавим загубата на мускули, свързани с възрастта и отново в епизод № 448 за това как да се изгради повече мускули с по-малко протеини. Ако сте яли повече протеини на закуска (и може би малко по-малко на вечеря) или сте снимали за 25-30 г протеини на хранене, вероятно това е заради изследванията на Дъг.

много От това изследване е направено с помощта на животински протеини, като говеждо месо, яйца или суроватка – защото животинският протеин има тенденция да бъде по -качествен източник на протеин. Това не е ценна преценка срещу вегетарианците, а само биохимична реалност.

Doug Paddon-Jones: Много вярно! За да включите синтеза на протеини – което по същество означава „машини за растеж и ремонт на мускулите“ – имате нужда от всички основни аминокиселини, които да бъдат налични в достатъчно количество едновременно.

Можете абсолютно да получите всичко съществено от съществено значение. Аминокиселини, от които се нуждаете от растенията, но е трудно да ги вкарате в едно растение – поне в пропорциите, които ги правят най -ефективни.

бобовите растения, например, са склонни да липсват на метионин. Зърната, от друга страна, са приличен източник на метионин, но са склонни да са с ниско съдържание на лизин.

Това означава, че ако ядете някоя от тези храни сами, все пак може да ви липсва една или повече на ключовите съставки (аминокиселини), които са необходими за стартиране на машините за изграждане на мускули.

страници

123Next ›Последно»

за автора

monica reinagel, ms, LD/N, CNS

Monica Reinagel е сертифициран от борда лицензиран диетолог, автор и създател на един от най-високо класираните подкасти за здраве и фитнес на iTunes. Нейният съвет редовно се представя в The Today Show, д -р Oz, NPR, и във водещите национални вестници, списания и уебсайтове. Имате ли въпрос за хранене? Обадете се на линията за слушатели на хранителната дива на 443-961-6206. Въпросът ви може да бъде включен в шоуто.

Твърде много холестерол може да бъде лош за сърцето ви. Но може ли да е добре за вашия мозък? Хранителната дива се гмурка в новото изследване на потенциалните предимства на холестерола.

от Monica Reinagel, MS, LD/N, CNS Div за хранене 29 януари 2019 г. 3-минутен readepisode #511 Играйте пауза Слушайте това е вашият мозък на холестерола В момента изпитваме проблеми с възпроизвеждането на Safari. Ако искате да слушате аудиото, моля, използвайте Google Chrome или Firefox.

Ние прекарваме по -голямата част от нашия живот за възрастни, наблюдавайки нивата на холестерола си, като се уверите, че те не стават твърде високи. Ако получат над определен брой, нашите лекари вероятно искат да ни поставят на лекарства, понижаващи холестерола, наречени статини. Тези лекарства имат дълъг опит за намаляване на смъртните случаи от сърдечни заболявания.

Употребата на статини също изглежда намалява риска от деменция по-късно в живота-въпреки че не е ясно колко от това се дължи на понижаващия му холестерол холестерол ефекти. Статините също намаляват възпалението в организма, например, което може да защити мозъка.

Всъщност някои скорошни проучвания предполагат, че докато високите нива на холестерол при 50 може би са лоши новини, високите нива на холестерол на 80 май май май Бъдете точно това, което лекарят нареди. По -конкретно, изследователите са забелязали, че възрастните хора с високи нива на холестерол LDL са по -малко вероятно да имат деменция, отколкото тези с ниски нива на холестерол.

Как работи холестеролът в мозъка

Въпреки че често мислим за холестерола като заплаха, холестеролът всъщност е съществен компонент на здравите клетки и е особено важен в невроните или мозъчните клетки. Всъщност 25% от холестерола в тялото ви се намира в мозъка!

Ето още няколко интересни факта за холестерола:

По -голямата част от холестерола в тялото ви не идва от храна, която ядете. По -скоро се произвежда от черния си дроб. Яденето на храни с високо съдържание на холестерол, като яйца и скариди, не оказва голямо влияние върху нивата на холестерола на кръвта ви. Яденето на храни с високо съдържание на наситени мазнини, от друга страна, е склонно да повишава нивата на холестерола в кръвта.

Това не означава непременно, че яденето на повече наситени мазнини е добър начин да се предпазите от деменция. Парадоксално е, че макар и висок холестерол, когато сте възрастни, може да бъде защитен, високите нива на холестерол в средния живот са склонни да бъдат свързани с по -висок риск от деменция по -късно в живота. От една страна, диетите с високо съдържание на наситени мазнини са склонни да увеличават възпалението в организма, което в дългосрочен план може да увеличи риска от развитие на Алцхаймер или деменция.

Вижте също: Кокосовото масло е добро за здравето на мозъка?

Все още има много пропуски в нашето разбиране за връзката между холестерола и деменцията.

Например, някои гени, които са свързани с по -висок риск от Алцхаймер, също участват в начина, по който тялото обработва холестерола. И връзката между по -високия холестерол в средния живот и по -високия риск от деменция по -късно се замъглява от други фактори. Хората с високи нива на холестерол често имат диабет или високо кръвно налягане. пушещо оръжие. Със сигурност не би било първият път. В крайна сметка ние сме скочили на заключения за холестерола в миналото, които се оказаха преждевременни.

Вижте също: Връзката между холестерола и сърдечната болест е фалшива?

страници

12next ›Последно»

за автора

Monica reinagel, MS, LD/N, CNS

Monica Reinagel е сертифициран от борда лицензионен диетолог, автор и създателят на един от най -високо класираните подкасти за здраве и фитнес на iTunes. Нейният съвет редовно се представя в The Today Show, д -р Oz, NPR, и във водещите национални вестници, списания и уебсайтове. Имате ли въпрос за хранене? Обадете се на линията за слушатели на хранителната дива на 443-961-6206. Въпросът ви може да бъде включен в шоуто. ; Mighty Mommy има пет свежи начина, по които можете да направите празника на Деня на благодарността на вашето семейство още по-специална. Проблеми на Safari. Ако искате да слушате аудиото, моля, използвайте Google Chrome или Firefox.

Сезонът на ваканциите е може би най -популярното време за семейните традиции. Традициите са лепилото, което поддържа семейството заедно. Всички имаме натоварен живот и добавяме малка традиция тук или там може да допринесе за поддържането и укрепването на семейните ви връзки. Всяко семейство има свой собствен начин на празнуване и с Деня на благодарността на чешмата, това може да бъде идеалното време да добавите нов обрат към съществуващите ваканционни ритуали или да започнете чисто нов тази година.

Mighty Mommy има 5 Свежи начини, по които можете да направите празника на Деня на благодарността на вашето семейство още по -специална.

превключете пуйката и фиксиранията

Турция и плънка отдавна е основната точка на повечето менюта на Деня на благодарността в цялата страна. Според проучване на Националната федерация за Турция, изключителни 88% от американците ядат Турция в Деня на благодарността.

Contents