A le lăsa să expire este neglijent sau fără inimă”, a spus Fried.

 • Ar trebui să primească rapel
  • Persoane de peste 65 de ani
  • Locuitorii instituțiilor de îngrijire pe termen lung
  • Persoane între 50 și 64 de ani cu afecțiuni medicale subiacente
 • Poate primi rapel
  • Persoane între 18 și 49 de ani cu afecțiuni medicale subiacente
  • Persoanele între 18 și 64 de ani „care prezintă un risc crescut de expunere și transmitere la COVID-19 din cauza mediului profesional sau instituțional”.

Cei eligibili trebuie să fi primit a doua doză cu cel puțin șase luni în urmă.

Peste 101,8 milioane de oameni din SUA au finalizat seria Pfizer cu două doze, arată înregistrările CDC. Peste 5,2 milioane au primit o a treia doză, fie ca rapel, fie pentru că sunt imunocompromiși.

Dacă nu sunt vaccinat deloc?

În timp ce injecțiile de rapel sunt importante pentru populațiile vulnerabile a căror imunitate indusă de vaccin poate fi în scădere, experții medicali și de sănătate publică sunt de acord că cheia pentru a reduce COVID-19 este ca toți cei peste 12 ani să se vaccineze.

„Sănătatea publică înseamnă prevenire”, a declarat Perry Brown , epidemiolog la Institutul de Sănătate Publică al Universității din Florida A&M, pentru USA TODAY Network-Florida în septembrie. „Chiar dacă vom oferi rapel tuturor celor care au fost vaccinați, vom avea în continuare o epidemie furioasă.”

Peste 13,6 milioane de rezidenți din Florida au primit cel puțin o doză până pe 30 septembrie.

Vaccinul Pfizer, comercializat ca Comirnaty, este pe deplin aprobat de FDA pentru persoanele de 16 ani și peste. Este disponibil copiilor de la 12 la 15 ani cu autorizație de utilizare în caz de urgență. FDA se va întruni pe 26 octombrie pentru a revizui datele din studiile clinice ale Pfizer la copii între 5 și 11 ani.

Adulții cu vârsta de peste 18 ani pot primi vaccinul Moderna sau J&J conform EUA.

Toate cele trei vaccinuri sunt gratuite și nu este necesară asigurarea de sănătate. Vizitați floridahealthcovid19.gov și faceți clic pe „Vaccine Locator” pentru a găsi oportunități de imunizare în apropiere.

În ciuda evaluărilor în curs de desfășurare ale FDA și CDC ale vaccinurilor de rapel în diferite populații, „prioritatea [este] convingerea celor nevaccinați să se vaccineze”, a spus Brown.

Lindsey Leake este reporterul TCPalm privind sănătatea, bunăstarea și justiția socială. Ea are un master în jurnalism și povestire digitală de la Universitatea Americană, o licență de la Princeton și este studentă absolventă de scris științific la Johns Hopkins. Urmărește-o pe Twitter @NewsyLindsey , Facebook @LindseyMLeake și Instagram @newsylindsey . Sună-o la 772-529-5378 sau e-mail la lindsey.leake@tcpalm.com.

Descoperiți soluția pentru hipertensiune arterială pe care ați căutat-o ​​pe site-ul Welltone: https://welltone-website.com/ .

 • CDC recomandă testarea la cinci zile după expunerea la COVID
 • Patru teste rapide gratuite disponibile tuturor gospodăriilor prin USPS
 • Testele moleculare mai precise, mai scumpe decât testele cu antigen

Presupunând că puteți pune mâna pe un kit de testare pentru COVID-19 acasă – au fost la mare căutare, datorită variantei omicron – probabil că aveți întrebări.

Testez prea devreme sau târziu? Este această marcă sau tip de test corect? Cum îmi raportez rezultatele?

Continuați să citiți pentru a afla răspunsurile la acestea și la toate celelalte întrebări despre testare.

Nu vezi răspunsul pe care îl cauți? Trimiteți întrebarea dvs. la lindsey.leake@tcpalm.com .

► A mers prost: informația despre utilizarea testelor COVID expirate

► La vânătoare: iată cum să obțineți acele teste COVID greu de găsit

► Testarea COVID-19: Ar trebui să fiți testat dacă sunteți asimptomatic?

Când ar trebui să mă testez pentru COVID?

Cinci este numărul magic, conform Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor .

Ar trebui să fiți testat la cinci zile după expunere, indiferent dacă sunteți simptomatic sau nu. Orientările de carantină variază în funcție de starea vaccinării, dar regula de testare de cinci zile este consecventă.

Ziua zero este cel mai recent contact cu o persoană infectată. De exemplu, dacă afli marți că prietenul cu care ai luat masa duminică are virusul, fă-ți testul vineri, la cinci zile după ultima dată când l-ai văzut. Chiar dacă rezultatele sunt negative, urmăriți simptomele timp de încă cinci zile și faceți din nou testat imediat dacă se dezvoltă în acel timp.

Dacă ați avut COVID-19 în ultimele 90 de zile și sunteți expus, CDC recomandă testarea în termen de 10 zile dacă dezvoltați simptome.

Dacă prezentați simptome, dar nu știți că ați fost expus, faceți-vă testarea cât mai curând posibil.

Testele COVID au restricții de vârstă?

Când cumpărați un test fără prescripție medicală (OTC), asigurați-vă că restricțiile de vârstă corespund nevoilor dvs.

De exemplu, testul iHealth a primit autorizație de utilizare de urgență de la Food and Drug Administration pentru probele de tampon nazal colectate de adulți la copii de la 2 ani și pentru probele auto-colectate la persoanele de 15 ani și peste. Setul de colectare Amazon este doar pentru adulții cu vârsta peste 18 ani.

Dacă bănuiți că copilul dumneavoastră sub 2 ani a fost expus la COVID-19, discutați cu medicul pediatru despre opțiunile de testare adecvate.

Ce este un test rapid/antigen COVID?

Testele de antigen detectează proteinele SARS-CoV-2. Acestea sunt numite „rapide” deoarece oferă un rezultat în aproximativ 15 minute.

Aceste teste pot fi luate practic oriunde: acasă, la serviciu, la școală, în tranzit. Sunt, de asemenea, relativ ieftine, disponibile la farmaciile de vânzare cu amănuntul pentru doar 8 USD.

Un dezavantaj al testelor cu antigen este că sunt mai puțin sensibile decât testele moleculare. Cu alte cuvinte, nu este neobișnuit să obțineți un rezultat fals negativ.

Ceea ce contează este să obțineți cel mai curând test disponibil, mai ales dacă sunteți simptomatic, a spus dr. Kami Kim de la Colegiul de Medicină Morsani de la Universitatea din Florida de Sud. „Mai bine să știi și să încerci să te comporți responsabil.”

Începând cu 21 ianuarie, FDA autorizase 14 teste antigene OTC la domiciliu și trei teste pe bază de rețetă.

Ce este un test molecular/NAAT COVID?

Testele moleculare, care identifică materialul genetic al virusului, sunt standardul de aur în diagnosticarea COVID-19.

Cu toate acestea, poate dura câteva zile pentru a primi un diagnostic. Asta pentru că – chiar dacă colectați un tampon nazal sau o probă de salivă acasă – testele moleculare necesită de obicei procesarea într-un laborator clinic certificat .

Testele moleculare sunt, de asemenea, mai scumpe. Setul DxTerity este de 85 USD la Walmart, în timp ce kitul Pixel by Labcorp este de 124,99 USD la Farmacia CVS. Testele moleculare vândute în vrac pot fi în pragul de 1.000 de dolari.

De asemenea, le puteți vedea comercializate ca teste NAAT sau PCR. Primul este prescurtarea pentru testul de amplificare a acidului nucleic . O reacție în lanț a polimerazei este o modalitate prin care un clinician poate efectua un test NAAT; nu toate testele moleculare folosesc PCR.

Testele moleculare sunt de încredere pentru testele de confirmare, potrivit CDC. Adică, dacă aveți simptome COVID-19, dar obțineți un rezultat negativ de la un test cu antigen, un test molecular poate determina dacă acesta a fost un fals negativ.

Începând cu 21 ianuarie, FDA autorizase trei teste moleculare OTC la domiciliu și un test pe bază de rețetă.

Ce este un test de anticorpi/serologie COVID?

Testele moleculare și antigenice sunt teste de diagnostic virale, deoarece detectează o infecție curentă cu SARS-CoV-2.

Este posibil să fi auzit despre testele de anticorpi sau serologie, mai ales la începutul pandemiei. Ei detectează infecția trecută . Când se confruntă cu un virus, sistemul tău imunitar generează proteine ​​numite anticorpi pentru a-l combate, un proces care durează una până la trei săptămâni, potrivit CDC.

Dacă credeai că ai avut un caz nediagnosticat, asimptomatic de COVID-19, un test de anticorpi ar putea determina dacă ai fost infectat recent.

Există un motiv pentru care probabil nu ați auzit atât de multe despre testarea anticorpilor în ultimul an: vaccinuri. De asemenea, determină sistemul imunitar să dezvolte anticorpi.

Aproximativ 73% dintre floridienii de 5 ani și peste fuseseră vaccinați cel puțin parțial până pe 20 ianuarie, arată înregistrările Departamentului de Sănătate. Majoritatea locuitorilor statului au anticorpi, indiferent dacă au fost sau nu infectați.

Unele teste serologice pot determina dacă anumiți anticorpi sunt induși de vaccin sau sunt rezultatul imunității naturale de la infecția anterioară. Vizitați floridahealthcovid19.gov/testing-sites pentru a găsi un laborator din apropierea dvs. care oferă acest serviciu.

Un test COVID la domiciliu va identifica variante?

Nu conta pe un test acasă care identifică variantele.

Companiile farmaceutice, cum ar fi Abbott, care produce testul antigen BinaxNOW , pot face publicitate ca testele lor nu sunt afectate de variantele SARS-CoV-2 . Adică, dacă ați contractat delta sau omicron, de exemplu, testul va da în continuare un rezultat pozitiv – nu că va indica varianta pe care o aveți.

În general, testele cu antigen OTC prezintă doar o linie de control, care indică dacă testul funcționează corect și o linie de testare, al cărei aspect indică un pozitiv. Dacă nu aveți în garaj un laborator de supraveghere genomică contractat de CDC, nu veți ști ce variantă aveți.

Dacă colectați o probă de testare moleculară acasă și o trimiteți pentru procesare, laboratorul este capabil să identifice variante, dar nu fiecare probă este astfel secvențial. Labcorp , de exemplu, spune în mod explicit că informațiile despre variante nu sunt incluse în rapoartele pacienților.

Cum raportez rezultatele testului meu COVID?

Setul dvs. de testare vă indică probabil să descărcați o aplicație gratuită pentru smartphone care vă va ghida prin procesul de testare și vă va trimite automat rezultatele departamentului de sănătate. Dacă nu, raportați rezultatele la biroul local DOH , a spus Renay Rouse, purtător de cuvânt al biroului DOH-Martin.

Este legitim testul meu de acasă COVID?

Escrocii vând online teste OTC false, avertizează Comisia Federală de Comerț . Achiziționați teste numai de la comercianți cu amănuntul de încredere și verificați baza de date a FDA de teste moleculare și antigene pentru a vă asigura că al dvs. este autorizat pentru utilizare la domiciliu.

Depuneți reclamații la reportfraud.ftc.gov .

Cum pot obține un test COVID gratuit?

Serviciul Poștal a făcut echipă cu Departamentul de Sănătate și Servicii Umane pentru a oferi patru teste antigene OTC gratuite pentru fiecare gospodărie din America.

Înregistrați-vă pe covidtests.gov . Derulați în jos și faceți clic pe „ Rambursarea asigurării pentru testele la domiciliu ” pentru a afla cum va plăti compania dvs. de asigurări pentru până la opt teste pe lună per persoană.

Birourile departamentului de sănătate, guvernele județene, centrele de îngrijire de urgență, clinicile comunitare și alte organizații de sănătate oferă testare la fața locului gratuit sau la preț redus în tot statul. Unii distribuie teste OTC.

Găsiți o locație în apropierea dvs. la floridahealthcovid19.gov/testing-sites .

 • FDA has extended shelf life of select at-home coronavirus tests
 • Control line reveals whether test is working properly
 • Up to 1 million expired Florida tests given extension
 • We’ve all done it: finished off a gallon of milk or loaf of bread after its expiration date. Waste not, want not, right?

  Perhaps you’re even guilty of consuming medication or applying a beauty product that’s long past its prime.

  But can you bend the rules when it comes to diagnostic COVID-19 testing?

  It depends.

  “If you do have an expired test, look it up to see whether it is one that has gotten approved to be extended,” said Cindy Prins , epidemiolog la Universitatea din Florida, Colegiul de Sănătate Publică și Profesii din Sănătate. „Nu presupuneți doar că fiecare test a fost extins.”

  ► La vânătoare: iată cum să obțineți acele teste COVID greu de găsit

  ► Testarea COVID-19: Ar trebui să fiți testat dacă sunteți asimptomatic?

  ► Prelungire: FDA acceptă utilizarea testelor expirate din Florida COVID

  Cererea de testare a crescut în noul an, deoarece varianta omicron a SARS-CoV-2 se răspândește rapid în toată țara. O disputa recentă între politicienii din Florida a scos în centrul atenției perioada de valabilitate a testelor fără prescripție medicală (OTC).

  Departamentul Sănătății a stocat „un număr semnificativ” de teste pe cale de expirare, a declarat comisarul Nikki Fried , șeful democrat al Departamentului pentru Agricultură și Servicii pentru Consumator, într-un tweet din 30 decembrie . Ea i-a cerut guvernatorului Ron DeSantis , adversarul ei republican la alegerile din noiembrie, să elibereze testele guvernelor locale și să lanseze site-uri de testare administrate de stat.

  „A-i lăsa să expire este neglijent sau fără inimă”, a spus Fried.

  Cele 800.000 până la 1 milion de autotestări BinaxNOW COVID-19 , fabricate de Abbott, expiraseră deja – de două ori. Acestea au expirat în septembrie, au primit o prelungire de trei luni, apoi au expirat din nou în decembrie, a confirmat Kevin Guthrie , directorul Diviziei de management al urgențelor, într-o conferință de presă din 6 ianuarie, la West Palm Beach.

  Trusele au fost salvate pe 7 ianuarie, când Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente a acceptat cererea lui Abbott de a prelungi perioada de valabilitate la 15 luni la temperatura camerei.

  Contents